Czech Radio
12/08/2011

Chléb a sůl v Karlin Studios

Chléb a sůl v Karlin StudiosFoto: Karlín Studios

Nad podstatou a podmínkami umělecké práce se zamýšlí výstava Chléb a Sůl v Karlin Studios. Práce jedenácti umělců pro ni shromáždili kurátoři Amande In a Michal Novotný. Většinu ze jmen, prezentovaných v industriálním prostoru galerie Karlin Studios, máte příležitost vidět v Česku poprvé.

Jejich přístupy k umělecké práci jsou opravdu velmi různorodé. Někdo tvoří z nudy, někdo klade důraz na maximální fyzickou a časovou náročnost práce a někdo se naopak snaží o co největší snadnost a pohodlnost. S kurátorem Michalem Novotným jsme mluvili o konceptu a přípravách výstavy, o vývoji různých přístupů k umělecké práci, nebo o tom jaké je současné postavení umělců ve společnosti.

Na výstavě Chléb a Sůl, která trvá do 11.9.2011 jsou zastoupeni: Edouard Boyer (FR), Didier Courbot (FR), Baptiste Debombourg (FR), Peter Fitzpatrick (AUS), Ivars Gravlejs (LV ), Vojtěch Kouřímský (CZ), Anja Loughhead (AUS), Marianne Maric (FR), Antonio Rovaldi (I), Daniel Savage (AUS), Jean-Luc Vilmouth (FR).

Veronika Mayerová

radiowave-1.jpg